Zappa

Pivní styly: převážně americké typy "ale", může se použít i na ležáky 

Původ: Zappa je nová unikátní aromatická odrůda chmele pěstovaná v USA od roku 2018. Je pojmenována podle zpěváka Franka Zappy

Agronomická charakteristika: ND

Alfa kyseliny: 5,0-8,0 %

Beta kyseliny: 8,0-9,0 %

Co-humulone: 40-45 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,8-2,5 ml/ 100 gr.

Aroma: tropické ovoce s nádechem manga, borovicové, tony citrusových plodů

Myrcene: 50-60 % celkových silic

Caryophyllene: 6-12 % celkových silic

Humulene: 2-6 % celkových silic

Farnesene: ND

Pivovarská charakteristika: unikátní aromatická odrůda

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo lisovaný chmel, třetí a suché chmelení,