Sládek

Pivní styly: ležáky plzeňského typu, ale, stout

Původ: Sládek je česká aromatická odrůda vyšlechtěná z odrůd Northern Brewer a Žatecký poloraný červeňák a povolená od roku 1994

Agronomická charakteristika: 1500-2300 kg/ha, sklízí se dobře, větší hlávky

Alfa kyseliny: 4,5-7,5%

Beta kyseliny: 3,5-7,0%

Cohumulone: 25-32% alfa kyselin

Celkové silice: 1,1-1,9 ml/ 100 gr.

Aroma: příjemné chmelové

Myrcene: 35-45% celkových silic

Caryophyllene: 8-13% celkových silic

Humulene: 20-30% celkových silic

Farnesene: 0% celkových silic

Pivovarská charakteristika: příjemná aromatická odrůda s velmi dobrým aroma profilem a zároveň vyšším obsahem alfa kyselin

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 a granule typ 45, druhé a třetí chmelení, suché chmelení