Sládek
Pivní styly: ležáky plzeňského typu, ale, stout
Původ: Sládek je česká aromatická odrůda vyšlechtěná z odrůd Northern Brewer a Žatecký poloraný červeňák a povolená od roku 1994
Agronomická charakteristika: 1500-2300 kg/ha, sklízí se dobře, větší hlávky
Alfa kyseliny: 4,5-7,5%
Beta kyseliny: 3,5-7,0%
Cohumulone: 25-32% alfa kyselin
Celkové silice: 1,1-1,9 ml/ 100 gr.
Aroma: příjemné chmelové
Myrcene: 35-45% celkových silic
Caryophyllene: 8-13% celkových silic
Humulene: 20-30% celkových silic
Farnesene: 0% celkových silic
Pivovarská charakteristika: příjemná aromatická odrůda s velmi dobrým aroma profilem a zároveň vyšším obsahem alfa kyselin
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 a granule typ 45, druhé a třetí chmelení, suché chmelení