![](https://0a9a0b8d9e.clvaw-cdnwnd.com/445da09206b8fcc0d2fc81b5f2614bf7/200000598-bb00ebb011/IMG_3834.jpg?ph=0a9a0b8d9e)
Sabro
![](https://0a9a0b8d9e.clvaw-cdnwnd.com/445da09206b8fcc0d2fc81b5f2614bf7/200000613-85a1d85a21/Sabro%20CZ.png?ph=0a9a0b8d9e)
Pivní styly: převážně americké typy ale
Původ: Sabro je nová americká odrůda z privátního šlechtitelského programu povolená v roce 2018
Agronomická charakteristika: 2 300 -2 700 kg/ ha
Alfa kyseliny: 14,0-17,0 %
Beta kyseliny: 5,0-7,0 %
Co-humulone: 20-23 % alfa kyselin
Celkové silice: 2,2- 3,8 ml/ 100 gr.
Aroma: silné ovocné a citrusové aroma s nádechem kokosu
Myrcene: 60-70 % celkových silic
Caryophyllene: 8-14 % celkových silic
Humulone: 6-10 % celkových silic
Farnesene: ˂ 1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: specifické aroma, vysoký obsah alfa kyselin
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení