Pahto

Pivní styly: převážně americké typy ale 

Původ: Pahto je nová americká odrůda z privátního šlechtitelského programu povolená v roce 2018

Agronomická charakteristika: 2 300 -2 600 kg/ ha

Alfa kyseliny: 17,0-20,0 %

Beta kyseliny: 4,5-6,0 %

Co-humulone: 25-30 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,5-2,4 ml/ 100 gr.

Aroma: bylinné, kořenité, dřevité, zemité, květinové

Myrcene: 45-55 % celkových silic

Caryophyllene: 4-6 % celkových silic

Humulone: 8-11 % celkových silic

Farnesene: ˂ 1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: vysoko-obsažná odrůda se specifickým aroma

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, první chmelení, suché chmelení