Pacifica

Pivní styly: různé pivní styly včetně evropských typů ležáku a moderního stylu pale ale
Původ: Pacifica je triploidní odrůda vyšlechtěná z novozélandské samčí rostliny a chmele odrůdy Hallertau Mittelfruh, která je povolen od roku 1994, má vyšší obsah linaloolu
Pivovarská charakteristika: typicky pro třetí dávku chmele a též pro studené chmelení
Agronomická charakteristika:1 500 -1 900 kg/ha, kompaktní hlávka
Alfa kyseliny: 3,5-6,5 %
Beta kyseliny: 5,0-7,0 %
Co-humulone: 30-35% alfa kyselin
Celkové silice: 0,8-1,5 ml/ 100 gr.
Aroma: nádech pomerančového aroma při studeném chmelení, bylinné a květinové při použití na varně
Myrcene: 30-40 % celkových silic
Caryophyllene: 8-12 % celkových silic
Humulene: 30-40 % celkových silic
Farnesene: < 1 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí a studené chmelení