Pacific Jade

Pivní styly: různé pivní styly včetně piv typů ale a evropských typů ležáku 

Původ: Pacifik Jade je triploidní typ vysoko-obsažné odrůdy vyšlechtěný z novozélandské odrůdy First Choice a samčího Žateckého chmele, který je povolen od roku 2004

Pivovarská charakteristika: používaný pro první dávku chmele stejně tak i pro suché chmelení

Agronomická charakteristika:2000-2700 kg/ha

Alfa kyseliny: 12,5 - 14,5 %

Beta kyseliny: 7,0-8,0 %

Co-humulone: 24-26 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,4-1,7 ml/ 100 gr.

Aroma: výrazné citrusové aroma s nádechem černého pepře

Myrcene: 33-38 % celkových silic

Caryophyllene: 10-12 % celkových silic

Humulene: 32-34 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, první chmelení, suché chmelení