Mount Hood

Pivní styly: převážně americké ležáky, bock, pšeničná piva 

Původ: Mount Hood je aromatická odrůda chmele vyšlechtěná v Oregonu z německé odrůdy Hallertauer / Mittelfruh / a povolená k pěstování od roku 1989.

Agronomická charakteristika: 1700-2100 kg/ha

Alfa kyseliny: 4,0-7,0 %

Beta kyseliny: 4,0-7,0 %

Co-humulone: 22-24 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,1-1,6 ml/ 100 gr.

Aroma: květinové, bylinné, medové

Myrcene: 30-40 % celkových silic

Caryophyllene: 13-16 % celkových silic

Humulone: 30-38 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda chmele s vyváženou hořkostí

Doporučené použití a chmelení: jako lisovaný chmel nebo granule, třetí chmelení, suché chmelení