Motueka

Pivní styly: všechny typy piva "ale", tradiční ležáky 

Původ: Motueka je triploidní odrůda s 1/3 původu v Žateckém chmelu někdy též nazývaná jako Saaz B

Pivovarská charakteristika: unikátní aroma s vyváženou hořkostí, vysoký obsah farnesenu

Agronomická charakteristika:1400-1700 kg/ha, dobře se sklízí, povolená hlávka

Alfa kyseliny: 6,5-7,5 %

Beta kyseliny: 5,0-5,5 %

Co-humulone: 26-30 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,7-0,9 ml/ 100 gr.

Aroma: chmelové, jemné cirusové

Myrcene: 40-50 % celkových silic

Caryophyllene: 2-5 % celkových silic

Humulene: 3-6 % celkových silic

Farnesene: 10-14 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, první až třetí chmelení, suché chmelení