Minstrel

Pivní styly: převážně britské a belgické typy piva "ale", anglické ležáky 

Původ: Minstrel je nová britská odrůda chmele vyšlechtěná v programu firmy Charles Faram a povolená od roku 2012

Agronomická charakteristika: 1800 kg/ha, odolná vůči padlí

Alfa kyseliny: 5,0- 7,0 %

Beta kyseliny: 3,0-3,5 %

Co-humulone: 22-26 % alfa kyselin

Celkové silice: 0.5-0.7 ml/ 100 gr.

Aroma: bylinné, pomerančové

Myrcene: 20-25 % celkových silic

Caryophyllene: ND

Humulene: 1-4 % celkových silic

Farnesene: 7-9 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: aromatická i hořká odrůda s dobrým aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, druhé a třetí chmelení, suché chmelení