Minstrel

Pivní styly: převážně britské a belgické typy piva "ale", anglické ležáky
Původ: Minstrel je nová britská odrůda chmele vyšlechtěná v programu firmy Charles Faram a povolená od roku 2012
Agronomická charakteristika: 1800 kg/ha, odolná vůči padlí
Alfa kyseliny: 5,0- 7,0 %
Beta kyseliny: 3,0-3,5 %
Co-humulone: 22-26 % alfa kyselin
Celkové silice: 0.5-0.7 ml/ 100 gr.
Aroma: bylinné, pomerančové
Myrcene: 20-25 % celkových silic
Caryophyllene: ND
Humulene: 1-4 % celkových silic
Farnesene: 7-9 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: aromatická i hořká odrůda s dobrým aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, druhé a třetí chmelení, suché chmelení