Mimosa

Pivní styly: ležáky, piva typu ale 

Původ: Mimosa byla získána výběrem z hybridního mateřského potomstva českého původu a z otcovského šlechtitelského materiálu s původem v JAR, povolená v roce 2019

Agronomická charakteristika:1500-2200 kg/ha, pozdní odrůda

Alfa kyseliny: 1,3 - 2,5 %

Beta kyseliny: 6,0-8,0 %

Cohumulone: 28-32 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,5-1,0 ml/ 100 gramů

Aroma: lehce citrusové, květinové, bylinné

Myrcene: 15-30 % celkových silic

Caryophyllene: 5-15 % celkových silic

Humulene: 1-5 % celkových silic

Farnesene: 0,5-1,2 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: nový český aromatický chmel se zajímavým aroma profilem a obsahem alfa a beta kyselin

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, druhé a třetí chmelení pro ležácká piva, studené chmelení pro piva typu ale