Mimosa
Pivní styly: ležáky, piva typu ale
Původ: Mimosa byla získána výběrem z hybridního mateřského potomstva českého původu a z otcovského šlechtitelského materiálu s původem v JAR, povolená v roce 2019
Agronomická charakteristika:1500-2200 kg/ha, pozdní odrůda
Alfa kyseliny: 1,3 - 2,5 %
Beta kyseliny: 6,0-8,0 %
Cohumulone: 28-32 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,5-1,0 ml/ 100 gramů
Aroma: lehce citrusové, květinové, bylinné
Myrcene: 15-30 % celkových silic
Caryophyllene: 5-15 % celkových silic
Humulene: 1-5 % celkových silic
Farnesene: 0,5-1,2 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: nový český aromatický chmel se zajímavým aroma profilem a obsahem alfa a beta kyselin
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, druhé a třetí chmelení pro ležácká piva, studené chmelení pro piva typu ale