Kazbek

Pivní styly: ležáky, ale 


Původ:
Kazbek je česká aromatická odrůda chmele vyšlechtěná z hybridního potomstva zkřížená s divokým ruským chmelem, povolená od roku 2008

Agronomická charakteristika: 2 200- 2900 kg/ha

Alfa kyseliny: 5,0-8,0 %

Beta kyseliny: 4,0-6,0 %

Cohumulone: 35-40 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,9-1,8 ml/ 100 gr.

Aroma: kořeněné s nádechem citrusu

Myrcene: 40-55 % celkových silic

Caryophyllene: 10-15 % celkových silic

Humulene: 20-35 % celkových silic

Farnesene: < 1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: specifický aromatický chmel

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení