Harlequin

Pivní styly: převážně britské typy "ale", IPA 

Původ: Harlequin je sesterskou odrůdou britské odrůdy Godiva, komerčně pěstovaná od roku 2019

Agronomická charakteristika: 1 500 – 1 700 kg/ha, dlouhá kompaktní hlávka

Alfa kyseliny: 9,0- 12,0 %

Beta kyseliny: 7,0-9,0 %

Co-humulone: 27-32 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,0-1,6 ml/ 100 gr.

Aroma: ovocné aroma s nádechem marakuji, ananasu, broskve a citrusu

Myrcene: 50-60 % celkových silic

Caryophyllene: ND

Humulene: 4-6 % celkových silic

Farnesene: 8-9 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: jak aromatická tak hořká odrůda se zajímavým aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, druhé, třetí a studené chmelení