Hallertauer Mittlefruh

Pivní styly: převážně ležáky, belgické "ale", kolsch 

Původ: Hallertauer / Mittelfruh / je tradiční německá aromatická odrůda

Agronomická charakteristika:1200-1900 kg/ha, dobře se sklízí, lehká hlávka

Alfa kyseliny: 3,5-6,0%

Beta kyseliny: 3,0-5,0%

Cohumulone: 18-28% alfa kyselin

Celkové silice: 0,7-1,3 ml/ 100 gr.

Aroma: jemné a příjemné, květinový nádech

Myrcene: 20-25% celkových silic

Caryophyllene: 10-15% celkových silic

Humulene: 35-45% celkových silic

Farnesene: 0% celkových silic

Pivovarská charakteristika: klasická aromatická odrůda chmele s velmi dobrým aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo 45, druhé a třetí chmelení, suché chmelení