Golding

Pivní styly: převážně britské a belgické typy piva "ale" 

Původ: Golding je tradiční britská aromatická odrůda chmele označovaná též jako East Kent Golding pokud je pěstována ve východním Kentu a také jako Kent Golding pokud je pěstována ve středním Kentu

Agronomická charakteristika:1400-1700 kg/ha

Alfa kyseliny: 4,0- 5,5 %

Beta kyseliny: 2,0-3,5 %

Co-humulone: 20-25 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,6-1,1 ml/ 100 gr.

Aroma: jemné, příjemné chmelové

Myrcene: 20-26 % celkových silic

Caryophyllene: 12-16 % celkových silic

Humulene: 40-48 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda s dobrým aroma profilem používaná jak pro klasické tak suché chmelení

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo hlávkový chmel, třetí, suché chmelení