Ella

Pivní styly: ležáky, pale lager, piva typu ale 

Původ: Ella je kříženec mezi odrůdou Hallertau Mittelfruh a USDA 21381 samčím chmelem

Agronomická charakteristika: 2 300 -2 700 kg/ ha

Alfa kyseliny: 13,0 - 19,0 %

Beta kyseliny: 5,0 - 7,5 %

Co-humulone: 33 - 40 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,2 - 2,3 ml/ 100 gr.

Aroma: silné květinové a jemně kořeněné aroma

Myrcene: 40 - 50 % celkových silic

Caryophyllene: 12 - 18 % celkových silic

Humulone: 16 - 22 % celkových silic

Farnesene: ˂ 1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: specifické aroma, vysoký obsah alfa kyselin

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení

Pivní styly: ležáky, pale lager, piva typu ale