Elani

Pivní styly: převážně americké typy piva "ale", NEIPA, IPA

Původ: Elanoi, dříve pod označením YQH 1320, byla objevena jako divoký chmel ve státě Idaho, USA a po dalším vývoji komerčně uvedena v roce 2022

Agronomická charakteristika: dlouhá kompaktní hlávka

Alfa kyseliny: 5,0-9,0 %

Beta kyseliny: 4,0-6,0 %

Cohumulone: 30-35 % alfa kyselin

Celkové silice: 2,0-2,6 ml/ 100 gr.

Aroma: silné tony tropického ovoce, ananas, guava, citrusy

Myrcene: 50-55 % celkových silic

Caryophyllene: 5-7 % celkových silic

Humulene: 9-11 % celkových silic

Farnesene: 3-4 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: unikátní aroma profil

Doporučené použití a chmelení: při třetím chmelení, do vířivky a na studené chmelení