Blues
Pivní styly: ležáky, piva typu ale
Původ: Blues je nová česká zakrslá aromatická odrůda chmele povolená od roku 2019
Agronomická charakteristika: 900-1 500 kg/ha, rané dozrávání
Alfa kyseliny: 4,0-7,0 %
Beta kyseliny: 2,0-4,0 %
Cohumulone: 21-25 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,6-1,4 ml/ 100 gr.
Aroma: bylinné, kořeněné, květinové s lehkým nádechem citrusu
Myrcene: 15-40 % celkových silic
Caryophyllene: 9-15 % celkových silic
Humulene: 15-30 % celkových silic
Farnesene: ˂ 1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: aromatický chmel vhodný na druhé a studené chmelení
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, druhé chmelení, studené chmelení