Apollo

Pivní styly: převážně americké typy piva "ale"a ležáku 

Původ: Apollo je super- obsažná odrůda povolená od roku 2006. Je resistentní vůči padlí i peronospoře.

Agronomická charakteristika:+/- 3000 kg/ha, dobře se sklízí

Alfa kyseliny: 13,0-18,0%

Beta kyseliny: 5,5 - 8,0%

Cohumulone: 24-28 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,5-2,5 ml/ 100 gr.

Aroma: silné chmelové s nádechem grepu

Myrcene: 30-50 % celkových silic

Caryophyllene: 14-20 % celkových silic

Humulene: 20-30 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: při prvním chmelení na hořkost, citrusově grepové aroma pokud dávkováno při posledním chmelení

Doporučené použití a chmelení: jako extrakt nebo granule, první i poslední chmelení, suché chmelení