Smaragd

Pivní styly: ležáky 

Původ: Smaragd je německá aromatická odrůda vyšlechtěná v Institutu v Hullu

a pěstovaná komerčně od roku 2005

Agronomická charakteristika: +/- 1900 kg/ha, dobře se sklízí, malé hlávky

Alfa kyseliny: 4,0-6,0 %

Beta kyseliny: 3,5-5,5 %

Cohumulone: 13-18 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,5-0,8 ml/ 100 gr.

Aroma: jemné chmelové

Myrcene: 20-40 % celkových silic

Caryophyllene: 9-14 % celkových silic

Humulene: 30-50 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: jemný aromatický chmel, velmi nízký obsah cohumulonu

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo 45, třetí chmelení