sladový výtažek vyrobený z českého plzeňského sladu a pitné vody. Jedná se o infuzní sladinu, z které je na vakuových odparkách odpařena voda, čímž dochází k přirozenému zakonzervování sladiny. Sladové výtažky jsou vyrobeny bez použití jakýchkoliv chemických aditiv (extrakčích činidel, umělých enzymů, konzervantů, slabilizátorů, barviv atd.)
medová konzistence
obsah v průměru: sušina 81-83° Bx, sacharidy 76% , bílkoviny 5-7 %, min.látky 1.2%, pH: 5-5.8
balení: 1.7 kg a 14 kg (domácí trh), 48-49 kg nebo 280 kg obaly (export)
použití 12 ° P světlé pivo: 0.18 kg sladového extraktu / 1 litr
doba trvanlivosti: 9 měsíců
Sladový výtažek - tmavý
sladový výtažek vyrobený ze směsi českého plzeňského, mnichovského, karamelového a barevného sladu a pitné vody. Jedná se o infuzní sladinu, z které je na vakuových odparkách odpařena voda, čímž dochází k přirozenému zakonzervování sladiny.
medová konzistence
obsah v průměru: sušina 81-83° Bx, sacharidy 76% , bílkoviny 5-7 %, min. látky 1.2%, pH: 5-5.8
balení: 1.7 kg a 14 kg (domácí trh), 48-49 kg nebo 280 kg obaly (export)
použití 12 ° P tmavé pivo: 0.18 kg sladového extraktu / 1 litr
doba trvanlivosti: 6 měsíců
Výroba piva ze sladových výtažků začíná rozředěním výtažku v teplé vodě na požadovanou stupňovitost a pokračuje klasickým chmelovarem. Následující postup výroby se již nijak neliší od výroby piva ze sladu.
Hlavní výhody výroby piva z výtažku oproti sladu jsou:
nižší investiční náklady na pivovar;
jistota vyrovnané kvality piva;
zkrácení doby potřebné k přípravě piva o 8-12 hodin na každé várce;
výrazné zjednodušení celé produkce (nenáročnost na technologické znalosti personálu-odpadá vážení sladu, mletí, celé rmutování a scezování sladiny);
ve městech odpadají potíže spojené s mlátovým hospodářstvím.
We use cookies to enable the proper functioning and security of our website, and to offer you the best possible user experience.
Advanced settings
Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.