Calypso

Pivní styly: převážně americké typy "ale" 

Původ: Calypso je diploidní chmelová odrůda vyšlechtěná z křížení firmy Hopsteiner. Má velmi příznivé ovocné aroma s náznakem hrušky a tropického ovoce.

Agronomická charakteristika: 2800-3000 kg/ha

Alfa kyseliny: 12,0,-14,0 %

Beta kyseliny: 5,0-6,0 %

Co-humulone: 40-42 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,6-2,5 ml/ 100 gr.

Aroma: hruška, jablko, tropické ovoce

Myrcene: 30-45 % celkových silic

Caryophyllene: 10-15 % celkových silic

Humulone:20-35 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: odrůda chmele s příjemným aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení