HALLERTAU BLANC

Pivní styly: pivo typu ale a speciální piva 

Původ: Hallertau Blanc je nová německá odrůda chmele pěstovaná od roku 2012, vyšlechtěná z americké odrůdy Cascade a samčí rostliny z Institutu Hull

Agronomická charakteristika:+/- 2000 kg/ha, resistentní k padlí a perenospoře

Alfa kyseliny: 9,0-12,0 %

Beta kyseliny: 4,0-6,0 %

Cohumulone: 22-26 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,2-1,5 ml/ 100 gr.

Aroma: bylině-ovocné aroma s nádechem grepu, angreštu a ananasu

Myrcene: 45-50 % celkových silic

Caryophyllene: 1-2 % celkových silic

Humulene: 1-3 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: odrůda chmele se specifickým aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: jako granule nebo lisovaný chmel, třetí a suché chmelení