Slad

Slad je základní surovinou pro výrobu piva. Český slad je vyráběn z pivovarsky a agronomicky vysoce kvalitních jarních odrůd sladovnického ječmene a má vynikající renomé po celém světě.

Dodáváme české slady ze sladovny Bruntál, Litovel a Prostějov a zastupujeme holandskou sladovnu Swaen v ČR, více na http://www.theswaen.com

Slady jsou k osobnímu odběru ze skladu v Lounech, dle dohody expedujeme malá množství kurýrní službou PPL a větší množství paletujeme a zasíláme spedicí DSV nebo GEIS


Dodáváme několik základních typů sladů v baleních převážně po 25 kg a to:

Plzeňský

- světlý slad, který dává pivu typické sladové aroma a nazlátlou barvu
- barva: 3-4 EBC, extrakt v sušině: 80-83%, bílkoviny: 9-11,5%

Mnichovský

- světlý typ sladu, který se používá při výrobě polotmavých, tmavých a speciálních piv
- barva: 8-18 EBC, extrakt v sušině: 79-82%, bílkoviny:10-11,5%

Pale Ale

- slad, který se používá na výrobu piv typ Ale a prémiových ležáckých piv

- barva: 6-9 EBC, extrakt v sušině: min. 81 %

Vídeňský

-slad, který lehce zvýrazňuje barvu piva a zvyšuje jeho plnost

- barva: 9-12 EBC, extrakt v sušině: min. 79 %

Pšeničný

  - slad, který se používá při výrobě pšeničných piv a přidává se do svrchně kvašených piv
- barva: 3-5 EBC, extrakt v sušině: 79-82% 

Karamelový

- slad, který dává pivu typickou karamelovou chuť, používá se převážně při výrobě tmavých piv, dodává se světlý, tmavý a extra tmavý
- barva: 20-350 EBC, extrakt v sušině: 75-79%, bílkoviny: 10-11,5%

Barevný

- slad, který dává pivu speciální pražené aroma a tmavou barvu, používá se při výrobě tmavých piv
- barva: 800-1400 EBC, extrakt v sušině: min. 72%, bílkoviny: 10-11,5%

 Ostatní slady na objednávku, přehled nabízených sladů Swaen naleznete zde: