Rakau

Pivní styly: různé pivní styly 

Původ: Rakau je nová novozélandská triploidní aromaticko-hořká odrůda chmele povolená od roku 2007

Pivovarská charakteristika: používaná pro první dávku chmele stejně tak i pro suché chmelení

Agronomická charakteristika: ND

Alfa kyseliny: 10,0 - 11,0 %

Beta kyseliny: 5,0-6,0 %

Co-humulone: 24-25 % alfa kyselin

Celkové silice: 2,1-2,4 ml/ 100 gr.

Aroma: intensivní ovocné s převahou meruňkového aroma

Myrcene: 55-60 % celkových silic

Caryophyllene: 5-6 % celkových silic

Humulene: 14-16 % celkových silic

Farnesene: 3-4 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: hlávkový chmel nebo granule typ 90, od prvního chmelení až po suché chmelení