Mistral

Pivní styly: pivo typu ale a speciální piva 

Původ: Mistral je nová francouzská odrůda chmele vyšlechtěná z odrůdy Cascade a odrůdy Strisselspalt komerčně pěstovaná od roku 2016

Agronomická charakteristika: ND

Alfa kyseliny: 6,5- 8,5 %

Beta kyseliny: 3,0-4,0 %

Cohumulone: 29-39 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,0-1,5 ml/ 100 gr.

Aroma: ovocné aroma s nádechem citrusu

Myrcene: 55-65 % celkových silic

Caryophyllene: 3-4 % celkových silic

Humulene: 9-12 % celkových silic

Farnesene: 2.5-3.5 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: odrůda chmele se specifickým aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: jako granule nebo lisovaný chmel, třetí a suché chmelení