Hallertauer Tradition

Původ: Hallertauer Tradition je německá aromatická odrůda pěstovaná od roku 1993, odolná vůči chorobám, v charakteristice velmi blízká s Hallertauer Mitefruh

Agronomická charakteristika:1800-2200 kg/ha, dobře se sklízí, pevná hlávka

Alfa kyseliny: 4,0-7,0%

Beta kyseliny: 3,0-6,0%

Cohumulone: 24-30% alfa kyselin

Celkové silice: 0,7-1,2 ml/ 100 gr.

Aroma: jemné, podobné odrůdě H. Mittelfruh

Myrcene: 17-32% celkových silic

Caryophyllene: 10-15% celkových silic

Humulene: 35-50% celkových silic

Farnesene: 0% celkových silic

Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda chmele s velmi dobrým aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo 45, druhé a třetí chmelení

Pivní styly: ležáky, piva typu weizen, ale a bock