Bravo

Pivní styly: převážně americké typy piva "ale" 

Původ: Bravo je super - obsažná odrůda povolená od roku 2006 s příjemným ovocným aroma

Agronomická charakteristika:+/- 3000 kg/ha, kompaktní hlávky

Alfa kyseliny: 14,0-17,0 %

Beta kyseliny: 3,0 - 5,0 %

Cohumulone: 29-34 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,6-2,4 ml/ 100 gr.

Aroma: ovocné citrusové aroma

Myrcene: 30-50 % celkových silic

Caryophyllene: 10-12 % celkových silic

Humulene: 18-22 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: dobrý chmel na hořkost i aroma

Doporučené použití a chmelení: jako extrakt nebo granule, při prvním chmelení na hořkost, pozdní chmelení na aroma