Azacca

Pivní styly: IPA 

Původ: Azacca je nová americká odrůda chmele vyšlechtěná Americkou asociací zakrslých chmelů pojmenovaná po haitském bohu zemědělství

Agronomická charakteristika: 2000-2200 kg/ha

Alfa kyseliny: 13,0 - 15,0 %

Beta kyseliny: 5,0-6,0 %

Co-humulone: 38-45 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,6-2,3 ml/ 100 gr.

Aroma: tropické ovoce, mango, borovicové

Myrcene: 45-55 % celkových silic

Caryophyllene: ND

Humulone: ND

Farnesene: ND

Pivovarská charakteristika: unikátní aroma profil, intensivní tropické ovoce, díky vysokému podílu myrcenu je používán hlavně pro piva typu IPA

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení